Magnus Björnerhag, rekondspecialist

 

Rekonda bilen till nyskick

Vi har pratat med Magnus Björnerhag som jobbar som inköpare hos oss på AD och det är ingen tillfällighet att han ansvarar över just kem och rekondprodukterna. Med pedantisk finish bygger han om och renoverar bilar till originalskick. Han har rest land och rike runt för att tävla i kategorier inom rekond och på prishyllan hemma trängs ett hundratal pokaler. Nu delar han med sig av sina bästa rekondtips. 


Vad görs vid helrekond?
Bilen får en lackförsegling och en invändig rengöring av interiören, till exempel impregneras textilier och lädersäten. Dessutom görs en motortvätt som avslutas med impregnering. 
 
Vad finns det för fördelar med en rekonditionering utöver det estetiska? 
Du får ett högre andrahandsvärde på bilen vilket är bra att ha i åtanke då bilen ofta är en av hushållets dyrare investeringar. Har man valt en lackförsegling får man dessutom ett rostskydd utvändigt och därför en lättskött bil.
 
Magnus tre rekondtips
– Skydda lacken, till exempel med en lackförsegling genom en rekondfirma. Föredrar man att göra jobbet själv rekommenderar jag att vaxa bilen på våren och hösten. 
– Tvätta bilen minst två gånger per månad och på vintermånaderna en gång i veckan.
– Håll bilen ren och fräsch invändigt med dammsugning och kom ihåg att torka rent fönster och paneler. 

Här kan du läsa reportaget som Super street gjorde om Magnus Björnerhag och hans BMW M3 E46: http://www.superstreetonline.com/features/eurp-0803-2002-bmw-m3-e46-500hp/