AD Delar med sig av sina bästa däcktips

Hur väljer man rätt däck? Hur påverkar fel däcktryck bilens köregenskaper? Vad skiljer dyra däck från billiga? Vi får dagligen fråom om däck och däckval. Här har vi samlat mängder av däcktips och däckfakta som ger dig bättre koll på läget.

#

Tips från AD's däckexpert

Anders Martinsson har arbetat med däck i 28 år och driver idag tre AD Bildelar-butiker och två däckverkstäder i Älmhult, Osby och Hässleholm.

Läs mer
#

Jonas Kruse om däckens betydelse

Vem är väl bäst lämpad att ge tips om körteknik i allmänhet och däck i synnerhet än en professionell rallyförare? Jonas Kruse har haft en lång, framgångsrik karriär inom rallysporten, och efter tiden som aktiv har livet fortsatt att kretsa kring motorer och racing – både som förarinstruktör, stallchef och expertkommentator i SVT. Vi fick en pratstund med Jonas, om däck, körteknik och hur man kan köra så vansinnigt fort i skogen.

Läs mer
#

Euromaster om däck

Utvecklingen på däcksidan går i ett rasande tempo. För att få en fullt uppdaterad bild av läget och årets viktigaste däcknyheter fick vi en pratstund med Tobias Lindström...

Läs mer
#

Euromaster Vinterdäck

Innan sommaren frågade vi våra vänner på Euromaster om säsongens viktigaste däcknyheter. Nu när vinterväglaget står för dörren återvänder Tobias Lindström, marknadschef på Euromaster Sverige och försäljningschef på privatkundssidan, till nyhetsbrevet för att snacka säsongens nyheter, trender och utveckling.

Läs mer
#

Roger Knast om vinterdäck

Att välja rätt däck är otrampad mark för många. Då är det skönt att höra med någon som kan allt om däck i allmänhet och vinterdäck i synnerhet. Någon som Roger Knast på AD Bilverkstad – Österlenvulk – i Simrishamn till exempel. Här delar han med sig några handfasta tips inför vintern.

Läs mer