Auburn Holdings har förvärvat Nordic Auto Supply av Valvoline Oil A/S.

 Nordic Auto Supply har en bred distribution av Valvoline oljor samt Tectyl inom bilindustrin och levererar produkter för personbilar, tyngre fordon, bussar, motorcyklar, snöskotrar samt marina produkter både för utombordare och inombordsmotorer. Företaget levererar även alla typer av smörjmedel, kylmedel, bilkem, rengörings- och avfettningsprodukter.

 

Valvolines europeiska huvudkontor ligger i Barendrecht, Nederländerna och har egna distributörer i de flesta europeiska länder med moderna fabriker, kvalitetskontroller och forskningslaboratorier som garanterar de bästa kvalitetsprodukterna. Valvoline grundades 1866 av Dr. John Ellis och varumärket är idag representerat i mer än 160 länder i världen och ägs numer av det amerikanska företaget Ashland Inc.

Via förvärvet av Nordic Auto Supply A/S kommer Auburn Holdings AB att stärka sina intressen och behov i branschen med starka varumärken som Valvoline och Tectyl.

 

För mer information kontakta:

Adam Källberg

VD, Auburn Holdings AB

Tel. 072-33 71 587

 

Thomas Magnussen

Managing Director, Valvoline A/S

Tel. +47 91 91 1911

 

Om Auburn Holdings

Auburn Holdings har sedan 9 maj 2019 sitt säte i Varberg med huvudsakliga syftet att äga och förvalta aktier och andelar i bolag. VD i bolaget är Adam Källberg.